19.09.2018

Δήλωση Πολιτικού Στελέχους ΝΔ κ. Κώστα Τρομπούκη με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο:

«Κάθε χρόνο 255 άτομα ηλικίας από 0-24 ετών χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους της χώρας μας. Ο άδικος θάνατος ή ο τραυματισμός ανθρώπων και μάλιστα νέων, στην άσφαλτο είναι το πιο επώδυνο κοινωνικό σκάνδαλο. Η πιο μεγάλη πηγή πόνου για την κοινωνία μας.

Η 19η Σεπτεμβρίου είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Ευρώπη, στους δρόμους της οποίας κάθε μέρα 70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ιδιαίτερα στη χώρα μας οι αριθμοί των τροχαίων δυστυχημάτων συνιστούν «γενοκτονία». Την τελευταία δεκαπενταετία μόνο, καταγράφηκαν 22.5 χιλιάδες νεκροί και 32.5 χιλιάδες τραυματίες. Ωστόσο, είναι απολύτως εφικτό να μειωθεί μέχρι εξαφανίσεως ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων. Φθάνει να αντιληφθούμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν είναι μόνον υπόθεση της Πολιτείας! Η ορθή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή δυστυχημάτων. Είναι ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την αρνητική πρωτιά! Ας αρχίσουμε να οδηγούμε με ασφάλεια προκείμενου να επιτύχουμε ένα ρεαλιστικό στόχο: κανένας νεκρός στο οδικό δίκτυο, όχι μία αλλά 365 ημέρες τον χρόνο!»