25.09.2018

Συνέντευξη παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα της Χίου το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τρομπούκης. Σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ο κ. Τρομπούκης είχε την ευκαιρία να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για θέματα που άπτονται στην τοπική κοινωνία, αλλά και για θέματα που αφορούν την κεντρική πολιτική ζωή της Χώρας.

 Ερωτώμενος για τις δημόσιες παρεμβάσεις του επεσήμανε πως: «Οι παρεμβάσεις μου έχουν σκοπό, να αρθρωθεί επιτέλους η φωνή της λογικής, η φωνή εκείνων που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, όμως δεν βλέπουν στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό τη λύση που αναζητούν». 

Αναφερόμενος στο στοιχείο που θα διαφοροποιούσε μια πιθανή υποψηφιότητά του στάθηκε στο γεγονός της φυσικής του παρουσίας στο νησί σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. «Ζω με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου μόνιμα στη Χίο. Η επιχείρησή μου βρίσκεται στη Χίο και τα παιδιά μου φοιτούν σε σχολείο της Χίου.  Είμαι αναπόφευκτα κομμάτι της κοινωνίας και όχι “part time” Χιώτης».

Μιλώντας για το ζήτημα του μεταναστευτικού επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία και τόνισε πως για την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της ΒΙΑΛ την αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι διατελέσαντες Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ξεκαθάρισε πως η λογική της επετηρίδας στην πολιτική είναι κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο λέγοντας πως: «Μόνο η κοινωνία μπορεί να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Και η ελληνική κοινωνία διψά για αλλαγή. Πραγματική αλλαγή. Οι βαρονίες έχουν πεθάνει».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πίστη που έχει στις δυνατότητες της Χίου και των ανθρώπων για τους οποίους τονίζει: «Είναι άνθρωποι ταξιδεμένοι, άνθρωποι του μόχθου,  αγνοί που αγαπούν τον τόπο τους και αγωνιούν γι’ αυτόν. Αυτό το μεράκι και η αγάπη για τον τόπο τους είναι που με έχει κερδίσει και με έχει κάνει να θέλω να προσφέρω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ».