05.11.2018

Δήλωση του πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη, για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Χίου

«Βρισκόμαστε μόλις μερικές εβδομάδες πριν τα σχολεία όλης της επικράτειας κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι μαθητές της Χίου και των Οινουσσών περιμένουν ακόμα να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς ορισμένων στην αρχή της χρόνιας, πως φέτος όλα θα κυλήσουν ομαλά, τα κενά στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν και να δυσχεραίνουν το έργο των μαθητών. Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, που ενώ έχει εγκρίνει τις συγκεκριμένες θέσεις δεν έχει φροντίσει να τις στελεχώσει εγκαίρως. Ο αρμόδιος Υπουργός, κος Γαβρόγλου και οι συν αυτώ θα πρέπει να καταλάβουν, πως με την εκπαίδευση των παιδιών μας δεν παίζουμε.

Οι αβλεψίες και οι παραλείψεις τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπονομεύουν καθημερινά ένα από τα τελευταία εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η  ελληνική οικογένεια για την κοινωνική ανέλιξη, τη δημόσια παιδεία.

Στηρίζουμε με έργα και όχι με λόγια το δημόσιο σχολείο, προστατεύουμε το δικαίωμα των μαθητών στις ίσες ευκαιρίες και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει το ίδιο».