22.11.2018

«Το μισθολογικό κόστος που είναι ανυπέρβλητο για τις επιχειρήσεις, δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται και δε μεταφράζεται σε κάποια παροχή για τους εργαζομένους. Αυτό συνεπάγεται τεράστια κόστη, μαύρη εργασία, και δυσαρέσκεια του κόσμου των εργαζομένων. Ως επιχειρηματίας το βιώνω στην καθημερινότητά μου» επεσήμανε σε παρέμβασή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τρομπούκης.

Στη συνέχεια επισημαίνοντας τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο παραγωγικό μοντέλο της Χώρας ανέφερε «Άξιο περιεργείας είναι ότι έβγαλε πρόγραμμα η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τους νέους και να μην πάνε στο εξωτερικό. Αυτή ήταν και η αιτιολογία του προγράμματος του ΟΑΕΔ για θέσεις μέχρι 29 ετών στο Δημόσιο. Αντί αυτές τις θέσεις να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα για να υπάρξει ανάπτυξη, το Κράτος προσπαθεί να συγκρατήσει τους νέους από το να φύγουν στο εξωτερικό με ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για δύο ή για τρία χρόνια υπάλληλος του δημοσίου. Ποιος προοδευτικός νους μπορεί να το χωρέσει αυτό;». Τονίζοντας ότι «Η παραμονή των νέων μας στο εσωτερικό, δεν γίνεται με το να παραμείνουν υπάλληλοι του κράτους».

Κλείνοντας εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας ως κοινωνία και στην επιτακτικότητα μείωσης των φόρων πριν η κατάσταση είναι οριστικά μη αναστρέψιμη λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να σταματήσουμε τη γενιά που έχει μεγαλώσει με το όραμα του δημοσίου, άριστοι εργαζόμενοι, μόνο και μόνο με την ιδέα ότι θα διοριστούν στο δημόσιο, άφηναν τον ιδιωτικό τομέα και πήγαιναν στο δημόσιο. Για τον επιχειρηματία τα 800€ ενός εργαζομένου είναι κόστος 1.400€. Για πόσο θα αντέξει να γίνεται αυτό; Αν δεν αλλάξει γενικά το κλίμα και ο προσανατολισμός, να φύγουμε από τον προσανατολισμό του δημοσίου και να πάμε στον προσανατολισμό της ιδιωτικής ανάπτυξης, δεν γίνεται τίποτα στο κράτος αυτό. Το δημόσιο πολύ σύντομα δε θα μπορεί να συντηρεί, ούτε συνταξιούχους ούτε τους βασικούς υπαλλήλους που χρειάζεται, όχι υπεράριθμους»