02.10.2018

Δήλωση του πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη, για το ζήτημα της φορολόγησης των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Κάμπου

«Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Οικονομικών επιδίδεται σε ένα νέο φορολογικό «σαφάρι» εφαρμόζοντας κατά γράμμα κυβερνητικό δόγμα που οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη των πολιτών μέσω της φορολογίας.

Το ρόλο του «θηράματος» εσχάτως παίζουν οι κάτοικοι του Κάμπου. Το τελευταίο διάστημα δέχονται ειδοποιητήρια από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, που τους ζητούν να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους και τα αγροτεμάχιά τους να δηλωθούν ως οικόπεδα. Η τροποποίηση αυτή εκτός από παράλογη, καθώς παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της περιοχής του Κάμπου, μια ιδιαιτερότητα που αναγνωρίζεται από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως το Υπουργείο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, είναι και άδικη, καθώς οι ιδιοκτήτες των κτημάτων αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς που δεν τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις περιούσιες τους κατά το δοκούν.

Η πολιτεία οφείλει άμεσα να δώσει μια οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάμπου. Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι αναγκαία, ώστε να μην κινδυνεύσει η φυσιογνωμία του Κάμπου και οι ίδιες οι περιουσίες των κατοίκων από τον φορολογικό παραλογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί οφείλουμε να προστατέψουμε τόσο την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, όσο και την κληρονομιά που περνάει εδώ και δεκαετίες από τη μια γενιά Χιώτη στην επόμενη. Οι δράσεις μας πρέπει να είναι συντονισμένες και να αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην καλύτερη δυνατή λύση για τους συμπολίτες μας».