06.09.2017

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τους φορολογούμενους να αποκρύπτουν εισοδήματα και όταν δεν αποκρύπτει κάποιος εισοδήματα, το κράτος του αυξάνει τους φόρους  και μειώνει το εισόδημά του», επεσήμανε ο επίκουρος καθηγητής – ιατρός και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ κ. Κώστας Τρομπούκης σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιάννη Τζούμα και της Ειρήνη Αναγνώστου στο ρ/σ Αλήθεια.

Όπως σημείωσε: «δυστυχώς αυτή είναι μια λάθος πρακτική και ο Πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται πως με τέτοιο επίπεδο φορολογίας θα οδηγηθούν οι επιχειρήσεις στο κλείσιμο». «Δεν υπάρχει η αίσθηση ότι το κράτος πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη, αλλά ότι ο πολίτης πρέπει να παράγει φόρους για το κράτος για να τους διοχετεύει ο κ. Τσίπρας σε προσλήψεις, ώστε να φτιάξει κομματικό στρατό στο δημόσιο και να έχει μερίδιο στην εξουσία», υπογράμμισε ο κ. Κ. Τρομπούκης και συμπλήρωσε: «το 2009 η συμμετοχή του εισοδήματός μας στο φόρο ήταν στο 41%, το 2015 πήγε περίπου στο 50% και τώρα ξεπερνάμε το 55%. Σ’ ένα χρόνο εργασίας, οι επτά μήνες πάνε για να πληρωθεί το κράτος.  Σε μία εβδομάδα ένας εργαζόμενος, από Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη εργάζεται για το κράτος, Πέμπτη και Παρασκευή για την οικογένειά του. Η, εάν θέλουμε να δούμε το θέμα με βάση το 8ωρο, τις πρώτες τέσσερις ώρες και 40 λεπτά εργαζόμαστε για το κράτος, τις υπόλοιπες τρεις ώρες και είκοσι λεπτά για εμάς».

Ερωτώμενος για τις εναλλακτικές που υπάρχουν, ο κ. Κώστας Τρομπούκης υποστήριξε ότι: «υπάρχουν οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να προβληματιστούν εν όψει των επόμενων εκλογών. Η κοινωνία πρέπει να πιστέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί αποδεδειγμένα είναι πιο συνεπής. Διότι η συνέπεια ξεκινά από την αντιπολίτευση. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα ως ΝΔ, που είναι ιδεολογικά διαφορετικό, απ’ αυτό μιας αριστερής κυβέρνησης».

«Την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της ΔΕΘ όπου θα βρίσκομαι και εγώ, θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο, συγκροτημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο. Η πρόταση της ΝΔ εστιάζει στην ανάγκη για μικρότερη φορολογία. Παράλληλα όμως, το κράτος πρέπει να είναι ευέλικτο, να υπηρετεί τους πολίτες και όχι να το υπηρετούμε» τόνισε ο κ. Κώστας Τρομπούκης.