fbpx

Κώστας Τρομπούκης στο ρ/σ «Αλήθεια»: «Αποκλειστικά απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το νησιωτικό ΦΠΑ»

| Συνεντεύξεις

«Τα θέματα των βραχονησίδων, επειδή είμαστε και στην ανάλογη γεωγραφική περιοχή, μας καίνε όλους και μας δημιουργούν ανησυχίες. Αυτή η ανησυχία οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση». επεσήμανε το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τρομπούκης σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιάννη Τζούμα και της Ειρήνη Αναγνώστου στο ρ/σ Αλήθεια, και πρόσθεσε: «όταν το γραφείο του πρωθυπουργού δεν ξέρει να δώσει μια απλή, σαφή απάντηση για το αν συνέβη κάτι ή όχι και τι είναι αυτό που συνέβη και επανέρχεται μέσω διαρροών αυτό δημιουργεί ανασφάλεια».

Αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την Τουρκία και στον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα η κυβέρνηση τόνισε: «Βέβαια, υπάρχει και το φοβερό ότι ο αναπληρωτής του κ. Καμμένου, ο κ. Κουβέλης, να μας λέει ότι έχουμε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία. Γιατί έχουμε πόλεμο; Ο πόλεμος είναι λεκτικός και πολύ φοβάμαι ότι τον πόλεμο αυτόν στο τέλος θα τον προκαλέσουν αυτοί που μιλάνε πολύ και όχι οι στρατιωτικοί ή άλλοι παράγοντες, που κατά την ιστορία προκαλούν πολέμους. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και μόνο οι αρμόδιοι να μιλούν γι’ αυτά τα θέματα».

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Έχει δημιουργηθεί μια ψυχολογία στον κόσμο ότι είμαστε στις παραμονές ενός πολέμου. Βλέπουμε κάποιες πολεμικές προπαρασκευές του στρατού; Εγώ τον στρατό τον βλέπω αρκετά ήσυχο και πιστεύω ότι είναι ήσυχος όχι γιατί ο στρατός είναι αδιάφορος, αλλά γιατί είναι ο καθ’ ύλιν αρμόδιος και εκτιμά τα πραγματικά γεγονότα».

Ερωτώμενος για την απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου σχετικά με το νησιωτικό Φ.Π.Α. ανέφερε πως: «Για το Φ.Π.Α. μίλησε ο Μοσκοβισί εχτές και έκλεισε οριστικά το θέμα. Έκλεισε η ιστορία που υπερμάχονται οι κυβερνητικοί βουλευτές. Η οδηγία που αφορά τη γεωγραφική κατανομή του Φ.Π.Α. δεν έχει αλλάξει και ούτε προτίθεται να την αλλάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το νησιωτικό ΦΠΑ. Και βέβαια δεν είναι μόνο ο Φ.Π.Α. στα νησιά ή η υπερφορολόγηση ή το ασφαλιστικό. Θα φύγει αυτή η κυβέρνηση, θα ξεχαστεί ο Κατρούγκαλος και θα μείνουν όλες οι αντισυνταγματικές νομοθεσίες του που θα τις καταρρίπτει το ΣτΕ. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση υπερφορολόγησης των πάντων, για να πετύχουμε τι;»

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, που τέθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας πως: «Το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία ήταν να συζητηθεί εχτές το απόγευμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατόπιν προτάσεως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που στηρίζεται σε πρόταση του Κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά δεν συνάδουν με ένα κράτος δικαίου. Η ΝΔ έχει πει πολλές φορές να γίνει ένα συμβούλιο εθνικής ασφάλειας που να αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και ωριμότητα. Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για πολιτική κατανάλωση και για να αιχμαλωτίσουν τη ΝΔ».e-genius.gr ...intelligent web software