fbpx

Το ενδιαφέρον και η συζήτηση υπήρχε και από τις προηγούμενες εκλογές. Και γιατί να μην είναι κάποιος ιατρός, κάποιος επιχειρηματίας, κάποιος δραστήριος επαγγελματίας εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην είναι υποψήφιος. Στην πολιτική έχουμε τους εντός εισαγωγικών, γιατί δε μ' αρέσει ο όρος επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά έχουμε και αυτούς που προέρχονται από την κοινωνία αλλά πρέπει να εκπροσωπήσουν το λαό στο κοινοβούλιο για να μπορεί να υπάρχει συνθετική και  δημιουργική άποψη στη δημοκρατία.

Γιατρέ μου αυτό που γίνεται τώρα με τον Κασσιδιάρη, καταλαβαίνετε τι λέω τώρα..

Αφενός αυτό που γίνεται, δηλαδή η νέα τροπολογία, μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί, διότι προβλέπει αντί να υπάρχει το υποτμήμα του τμήματος Α1 του Αρείου πάγου που θα αποφασίσει, θα αποφασίσει όλο το τμήμα. Γιατί αυτό να είναι μεμπτό όταν υπάρχει  πλήρη σύνθεση του τμήματος.

Έχετε σκεφτεί όμως ότι αυτό είναι όμως διαφημιστικό;

Η διαφήμιση γίνεται περισσότερο όχι από εμάς, από την αντίδραση του Σύριζα, η οποία δεν έχει καμία εξήγηση και αποδεικνύει ότι τελικά ο Σύριζα είναι το κόμμα της αντίδρασης.     Και στην πρώτη τροπολογία που ήρθε στη Βουλή, πάλι είχαμε αντίδραση του Σύριζα, γιατί δεν ακολουθήσαμε τη δική του τροπολογία που πάλι στόχευε στο ίδιο. Απλώς η δική μας ήταν πληρέστερη και θα γίνει πιο πληρέστερη με την αυριανή.

Μάλιστα. Γιατρέ και παλιά δεν ήσασταν υποψήφιος;

Δεν ήμουν ξανά υποψήφιος. Υπήρχε έντονη συζήτηση το 2019. 

Ααα υπήρχε τόση έντονη συζήτηση και δεν ήσασταν...άρα πρώτη φορά.

Πολλοί το έχουν εντυπώσει έτσι. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές. Εργάζομαι, είμαι εγκατεστημένος στη Χίο, η οικογένεια μου είναι εδώ, θέλω να προσφέρω και με αυτόν τον τρόπο, νομίζω έχω τη δυνατότητα, έχω τις γνώσεις, το έχω αποδείξει.

Γιατρέ γιατί πάτε στα δύσκολα;

Κοίταξε, μερικοί μπορεί να είναι μόνο για τα δύσκολα, Γιάννη.

Μάλιστα. Το λέω γιατί τώρα με το Μηταράκη δίπλα, δεν είναι εύκολο.

Κανείς δεν προδικάζει κανένα αποτέλεσμα αφενός. Και αφετέρου γιατί να μην δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες, στους συμπολίτες μας να επιλέξουν όποια από τις δυο, τις τρεις, τις τέσσερις προσωπικότητες που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο. 

Είναι εφικτό για τη Νέα Δημοκρατία να πάρει και τις δυο έδρες στη Χίο;

Η προσπάθεια μας είναι στη Χίο να έχουμε όσον το δυνατό υψηλότερο ποσοστό που θα ανταποκρίνεται και στα έργα τα οποία είναι εμφανή και στην πολιτική την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η πολιτική της κυβέρνησης γιατρέ μου, στο θέμα της Υγείας, επιτρέψτε μου να  πω ότι....

Επειδή στο θέμα της υγεία το γνωρίζω καλά και είμαι ο συντονιστής του προγράμματος υγείας, το οποίο παρουσιάζουμε σε αυτές τις εκλογές, φάνηκε η προσπάθεια μας στην υγεία με την αντιμετώπιση της πανδημίας, φάνηκε με τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας και την επέκταση τους, είναι ο τομέας που θέλει ακόμη δουλειά και είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία. Μετά την αύξηση του ΦΠΑ είναι ο τομέας της Υγείας.

Αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν προβλήματα δηλαδή...

Σαφώς υπάρχουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Και στο δικό σας κλάδο για παράδειγμα, στα διαγνωστικά εργαστήρια αλλά και στις εξετάσεις, ξέρετε ότι διαμαρτύρονται όλοι.

Βεβαίως και το έχω νιώσει στο πετσί μου, θα καταβάλουμε προσπάθεια αυτή η αδικία που ήταν ένα μνημονιακό επακόλουθο, είναι το μόνο ίσως απομεινάρι του μνημονίου, αυτό του clawback, θα πρέπει να σταματήσει και επιτέλους να πληρώνεται ο πάροχος για ότι πραγματικά κάνει.

Έτσι μπράβο. Γιατί γιατρέ, τα έχετε κάνει θάλασσα στον τομέα της Υγείας, συγνώμη που το βάζω έτσι ωμά...

Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτόν τον όρο, θα έλεγα ότι στο θέμα της υγείας έχουμε τώρα να κάνουμε την πολύ δουλειά.

Έχετε βέβαια και ένα άλλο πρόβλημα τοπικά εδώ στην Νέα Δημοκρατία, ότι έχετε έναν μέχρι χθες στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος πάλι στο κόμμα, το Σταύρο το Μιχαηλίδη,  ο οποίος τώρα είναι υποψήφιος του Πασόκ.

Προσωπικά δε θα ήθελα να το σχολιάσω κ. Τζούμα, ο Μιχαηλίδης με τις ενέργειες του έχει φροντίσει να παρουσιάσει την κατάσταση ως έχει, και ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι σε μεγάλα κόμματα, σε δημοκρατικά κόμματα, δίνονται σε όλους μας ευκαιρίες. Εδόθησαν οι ευκαιρίες που αναλογούσαν στον καθένα.

Νομίζω ότι εμμέσως απαντήσατε, είναι αυτή η απάντηση σας, απολύτως σεβαστό. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά, ευχαριστούμε καλή επιτυχία ευχόμαστε, καλό κουράγιο.

Βεβαίως, σας ευχαριστώ, είμαι στη διάθεση σας και ξέρετε ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές το σημαντικότερο στη διαδικασία είναι ο διάλογος και η ενημέρωση του κόσμου.

Έτσι είναι γιατρέ μου (γέλια) και για το πολυποδάκι θα δούμε...

Σε περιμένω τότε! Ευχαριστώ!e-genius.gr ...intelligent web software